Triumful vieții | Bucuria învierii

Nu vă temeţi, căci ştiu că voi căutaţi pe Isus, care a fost răstignit.
Nu este aici; a înviat, după cum zisese.


Paradoxal, sunt răni care vindecă, suferințe care oferă pace și plâns care aduce bucurie; dispreț care naște roialitate. Sânge curs care aduce viață. Blestem transformat în binecuvântare. Achitare pentru păcat; dragoste pentru păcătos. Har în locul pedepsei.

Vorbim despre o dragoste pe care din punct de vedere uman este imposibil să o înțelegem. Cântăm despre o jertfă al cărei preț nu-l cunoaștem încă pe deplin. Îl iubim omenește pe Dumnezeu. Auzim ecoul Divinității în umanitate. O flacără într-un ulcior de lut. Cunoaștem în parte, dar tânjim după eternitate.

Simțim în inimă reverberația veșniciei. Un cântec care ne cheamă dincolo de limitele galaxiilor; un strigăt al victoriei. O exaltare a bucuriei; un freamăt liniștit care străbate fruntea îmbătrânită a Cosmosului. Sunt miile de oști de îngeri, mările, oceanele, munții și planetele; Biserica. Sunt sfinții răscumpărați; e întreaga Sală a Tronului.

Tot ce are suflare și recunoaște domnia Mielului. E celebrarea victoriei. Triumful vieții! E adevărata bucurie. Acea bucurie care-I era pusă înainte, pentru care a suferit crucea și a disprețuit rușinea. E bucuria ÎNVIERII!

Daniel Ardelean

Distribuie mai departe:

FacebookTwitterGoogle


Despre autor

Student Poarta Cerului

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.