DEVOȚIONAL: Ești tu un om blând?

Cine dintre voi este înţelept şi priceput?
Să-şi arate, prin purtarea lui bună,
faptele făcute cu blândeţea înţelepciunii
Iacov 3:13


Moise a fost prietenul bun al lui Dumnezeu, iar blandețea lui Dumnezeu a fost reflectată în viața lui. Moise urca pe munte ca să Îi vadă fața, el era gol și transparent înaintea lui Dumnezeu. Era sincer, era el – cu calități și defecte. El se închina cu toată ființa și era în dependență completă de Dumnezeu.

Blândețea lui s-a împletit perfect cu tot ceea ce Dumnezeu îi spunea să facă. Un om care a condus mii de oameni, un om cu autoritate înaintea întregului popor! Așa era Moise, omul lui Dumnezeu. El a primit autoritate peste legile naturii și la cuvântul său minuni nemaivăzute se întâmplau.

Și totuși, cea mai predominantă calitate a lui pentru care este cunoscut acum nu a fost conducerea, spiritul de lider ci… pur și simplu blândețea! Lucruri mărețe pe care și noi le dorim, le făcea Dumnezeu prin omul acesta…blând!

Blândețea care l-a caracterizat pe Moise te poate caracteriza și pe tine azi! Poate ți se pare o calitate prea „obișnuită”, „banală” prin care nu ești conștient că poți face multe lucruri extraordinare pentru Dumnezeu! Privește mai profund, însă!

Moise a fost un om influent și folosit de Dumnezeu la un nivel înalt și cu siguranță El a știut de ce l-a ales pe „cel mai blând”. Blândețea nu se regăsește în fiecare om de pe stradă, ci e o calitate prețioasă!
Nu uita, cu ajutorul blândeții tale, Dumnezeu poate aduce oameni la o viață nouă!

Prin blândețea ta, se vede inima blândă a Tatălui! Iar această blândețe este de domeniul dumnezeiesc, este cea care sensibilizează și poate salva multe suflete!

Andrei Lidia-Gabriela

Distribuie mai departe:

FacebookTwitterGoogle


Despre autor

Student Poarta Cerului

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.